Cyclus van Transformatie
Spekkoek Kaartenset
Naomi Franken
Spekkoek Kaartenset
08/29/2023
3 min
1

De Diepere Lagen van 'Transformatie'

08/29/2023
3 min
1

Het thema transformatie was de 7e kaart die Léon, Nina en ik aan de Spekkoek. Kaartenset hebben toegevoegd. Het is een thema wat me na aan het hart gaat. Een proces waarin ik mensen met veel liefde begeleidt. Een proces waarin je het oude mag loslaten, en het nieuwe mag omarmen. Waarin een nieuwe beweging mag ontstaan.

Het is ook proces waar ik in mijn persoonlijke leven vaak doorheen ga en ben gegaan. En nee, dat vind ik niet altijd leuk, want veranderingen zijn meestal spannend. Je weet niet wat je er voor terug krijgt. Of het je daarna beter of slechter gaat. En hoewel transformaties soms gepland zijn, overkomen ze je ook vaak. Soms door mooie gebeurtenissen, zoals de aankoop van een huis, of de geboorte van een kind,  maar soms ook door pijnlijke levensgebeurtenissen, zoals door een burn-out, een scheiding of het verlies van een dierbare.

En bij een transformatie weet je één ding zeker. Je kunt nooit meer terug naar hoe het is geweest…. En je hebt altijd iets achter te laten. En dat is nou juist soms het moeilijke ervan….

Thema Transformatie uit de Spekkoek. Kaartenset van Léon. Kempees en Naomi Franken Illustratie: Nina de Jonge.


Wat ik zie in de illustratie

Het eerste wat me opvalt, is dat ik het beeld nu anders waarneem, dan toen ik het voor het de eerst in september 2022 zag. Dat is het mooie van de kaarten: iedereen ziet er iets anders in en wat je ziet kan per moment verschillen. En dat zegt alles over jou, over waar je staat in jouw proces en waar je mee verbonden bent - En in dit geval zegt dit dus alles over mij -

In september 2022 zag ik een feniks die opnieuw uit de as was herrezen. Waarvan je zag dat ze in het proces veren was verloren, maar waarvan je ook zag dat ze net was herboren en dat ze zich klaarmaakte om zich op te richten. Klaar om weg te vliegen naar haar nieuwe leven.

Nu zie ik een feniks in de herfst van haar leven, die een deel van haar veren reeds verloren heeft. Ze weet wat ze los heeft te laten, al doet dit haar pijn en verdriet. Ze heeft afscheid te nemen, haar verlies te nemen en te rouwen. Ik vind haar kwetsbaar en krachtig tegelijk.

Ze maakt zich klaar voor het vuur. Het vuur dat haar schoon zal branden. Dat weg zal nemen wat haar niet meer dient. Zodat ze uiteindelijk het leven zelf los kan laten en de dood kan omarmen.

Deze cyclus mag voor haar eindigen, zodat zij weer uit de as kan herrijzen. Zodat ze opnieuw geboren kan worden en klaar is om een nieuw leven in dit leven in te gaan.


Cyclus van Transformatie

De Cyclus van Transformatie: Geboorte, Leven en Dood, Verlies, Afscheid en Rouw


Wat zegt dit over mij?

In het leven is voor mij een ding zeker. Niks blijft voortdurend hetzelfde. Het leven is een spiraalvormige beweging. Daarin kom je elke keer cyclussen van geboorte, (over)leven en dood tegen. Heb je keer op keer verliezen te nemen en daarom te rouwen, zodat je in het nieuwe situatie door kan gaan. Zodat je voluit kan leven in plaats van overleven.

In september 2022 waren Léon en ik volop bezig de Spekkoek. Kaartenset te ontwikkelen en met Indisch Goud nieuwe dingen te initiëren. En ook in andere samenwerkingen kon ik volop freewheelen en experimenteren.

Met de Spekkoek. Academy staan we op het punt om een nieuwe cyclus in te gaan. Daar heb ik ontzettend veel zin in. En daarvoor heb ik ook dingen los te laten. Sommige samenwerkingen die me na aan het hart gaan, maar ook dingen die me van mijn weg afleiden. Elke ja tegen het één, is een nee tegen het ander. Dat is nodig om de beweging te volgen die nu op ons afkomt.

En ik zeg volmondig ja tegen deze beweging. Volmondig ja tegen de Spekkoek. Academy. Omdat dit voor mij het Leven dient en lijkt te zijn wat het Leven nu van mij vraagt. En hoe pijnlijk dit ook is, daardoor zeg ik dus ook nee tegen andere dingen die ik met veel Liefde heb gedaan.

Maar ik laat met Liefde los, zodat ik met Liefde verder kan gaan. Samen met de Spekkoek. Academy.

Reacties
Categorieën