Leon en Naomi Spekkoek Academy
Opleidingen
Léon Kempees
Opleidingen
12/04/2023
2 min
0

WE ZIJN LOS

12/04/2023
2 min
0

WE ZIJN LOS

Vrijdagochtend 24 november 2023 ontmoetten Naomi en ik elkaar op station Utrecht Centraal. We waren allebei rond 06:00 uur vertrokken van huis om “lekker op tijd” aan te komen op onze opleidingslocatie. Er hing een mix van spanning en opwinding in de lucht, iets wat ik ook voelde tijdens onze omhelzing. Samen reisden we naar de Gansstraat, waar we de ruimte openden. Meteen aan de slag: de waterkoker aan, het koffiezetapparaat starten, en dan het sjouwen met stoelen, een groot scherm en een stapel kladblokken. Zo gaan we te werk, meteen van start! Pas toen de trainingsruimte gereed was, namen we een moment van ontspanning. Wij waren er klaar voor. Het langverwachte moment, en ja, ook voor een heerlijk kopje koffie, maar vooral voor de start van onze opleiding.

We bereidden ons rustig voor op de komst van onze eerste deelnemers, toen Luit binnenstapte. Dankzij hem kunnen we gebruikmaken van deze prachtige en comfortabele ruimten. 🙏🏼 
Hij bracht heerlijk gebak mee van zijn favoriete Utrechtse bakkerij, waarmee hij de feestelijke toon zette. Soms vergeten Naomi en ik onze successen te vieren. We gaan vaak snel door naar het volgende evenement of project. Maar vandaag stonden we even stil bij wat we bereikt hadden.

Toen al onze deelnemers arriveerden, was het tijd om naar de trainingsruimte te gaan. Iedereen zocht een plek, en er was nog wat rumoer. Deze momenten vind ik magisch en enorm spannend. Met de kriebels in mijn buik, vol spanning, nam ik de tijd om stil te staan bij mijn gevoelens, gedachten en belevingen, wachtend op het moment dat we echt van start konden gaan. En toen dat moment kwam, waren we echt 'los'. Het schip van de opleiding Systemisch Werk & Opstellingen, van de Spekkoek. Academy en van groep SPK23, was op reis!

De eerste dagen verliepen heerlijk. We leerden elkaar kennen, behandelden theorie, oefenden in de praktijk, en raakten ook persoonlijke processen. We genoten van heerlijke maaltijden, bereid door Rachida, en deelden waardevolle momenten samen in dit eerste blok. Het overdragen van kennis, ervaring en passie voelde zo juist. De vragen uit de groep wakkerden mijn passie om te delen nog verder aan. En in dat moment van realisatie begreep ik iets belangrijks: voor de groep staan als opleider is het mooiste aspect van mijn werk. Dit uitspreken naar de groep voelde als een openbaring. Mijn passie voor coaching en systemisch werken in al zijn vormen is groot, maar dit voelt anders, specialer. Het precieze 'waarom' is misschien niet eens zo belangrijk, maar het feit dát ik dit doe, wel!

Met deze groep studenten, met Naomi, met elkaar zijn we op reis. Een prachtige reis door de lagen van Systemisch fenomenologisch werk. Vol vertrouwen op weg naar het volgende blok. Ik heb er nog meer zin in. En dit keer hebben wij deze mijlpaal gevierd! Met taart, wat bubbels en elkaar.

P.S. Lieve Naomi, dankjewel!


Benieuwd naar onze opleiding? Hier lees je meer...

Wil je met ons kennismaken? Plan zelf een afspraak in.Reacties
Categorieën