Masterclass -Systemisch Werk

Verdieping in je professie

Lees over de Masterclasses
Open afbeeldingen

Masterclass - Systemisch Werk

Verdieping in je professie
Lees over de Masterclasses


2024

Melodieën van verbinding

Hoe kan muziek het proces van je cliënt ondersteunen? In deze Masterclass leer je hoe jij muziek kunt inzetten in individuele begeleiding en in groepsprocessen.

1 en 2 juni '24

Locatie: Conservatorium Enschede

€499,-

Sporen van verplaatsing

Een drieluik over Verplaatsing, Plek innemen & Potentieel


22-3-'24, 19-4-'24, 24-5-'24

deelname voor 3 dagen

€695,-

Innerlijk Kindwerk

Ontdekt hoe het werken met het Innerlijke Kind het proces van je cliënten niet alleen kan verdiepen, maar ook kan bevorderen.


Voorjaar 2024

Welkom bij de Masterclasses van de Spekkoek. Academy. Onze Masterclasses begonnen met Innerlijk Kindwerk in Opstellingen, ondertussen dienen nieuwe thema's zich aan voor 2024. Wij zijn voornemens om verdieping te bieden voor professionals die zich begeven in het systemische werkveld. Daarin werken wij graag samen met top begeleiders uit het veld. Of je nou jezelf wilt onderdompelen op een bepaald gebied, of dat je vooral (nieuwe) tools wilt om mee aan aan het werk te gaan. 

Over de Masterclass

In 2023 hebben wij twee prachtige Masterclasses georganiseerd, in samenwerking met Nicole van Leeuwen, over Innerlijk Kindwerk in opstellingen. Voor het aankomende jaar zullen wij wederom nieuwe masterclasses organiseren met verschillende experts. Ons doel is om professionals en begeleiders verdieping en verbreding te bieden in hun vakmanschap. Dit realiseren wij door het uitnodigen van experts uit diverse vakgebieden. De masterclasses zijn naar onze mening waardevolle toevoegingen aan het Systemisch Werk dat wij bieden. Voor 2024 hebben wij de volgende masterclasses gepland:

'Sporen van Verplaatsing', een driedaagse masterclass onder begeleiding van Léon Kempees en Naomi Franken. Deze dagen staan in het teken van Verplaatsing en Migratie, Plek Innemen en Potentieel. Een masterclass die zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling stimuleert.

'Melodieën van Verbinding', een tweedaagse masterclass waarin Monique Rufi ons meeneemt in de wereld van muziektherapie. Wat is muziek en hoe zet je het in in je individuele en groepsbegeleiding? Monique, gepromoveerd in muziektherapie, is docente aan Artez Hogeschool en past muziektherapie toe in verzorgingshuizen met Indische en Molukse ouderen. Een muzikale masterclass die een brug slaat tussen verschillende vakgebieden.

'Innerlijk Kindwerk' met Nicole van Leeuwen. Twee dagen onder de bezielde begeleiding van Nicole. Deze populaire masterclass is tot nu toe zeer succesvol. Nicole, met haar jarenlange ervaring als therapeut en docent, creëert een liefdevolle omgeving die diepgaand proceswerk mogelijk maakt.

We zullen later meer masterclasses aankondigen.

Eerst volgende masterclasses

2024 -Melodieën van verbinding
Trainingsdata: 1 en 2 juni 2024

Expert: Monique van Bruggen - Rufi 

Holding space: Léon & Naomi

Prijs: €499,-


ArtEZ Conservatorium Enschede

Inschrijven

2024 - Sporen van Verplaatsing - 3-daagse
Trainingsdata: 22-3-'24, 19-4-'24, 24-5-'24

Experts:Léon en Naomi

Prijs: €695,-


De vrije ruimte - Utrecht

Inschrijven

2024- Innerlijk Kindwerk

Trainingsdata: voorjaar 2024

Expert: Nicole van Leeuwen

Prijs: n.n.b.


Conferentieoord de Poort

Silhouette

Deze spoken word door Naomi is gemaakt voor de Masterclass Innerlijk Kindwerk. Door voorafgaand in te voelen op de Masterclass, weet Naomi iedere keer weer de essentie van het thema te vatten in haar kunst. Haar kunst vormt zo een prachtige manier om lesstof/het thema te absorberen en te integreren, waarbij de onderstroom door het lijf en de ziel wordt opgepikt

Masterclass begeleiders 

Opleider Spekkoek Leon

Léon Kempees

Systemisch Coach & Opleider bij Spekkoek. Academy en Indisch Goud.

Masterclass: Sporen van Verplaatsing

Opleider Naomi Franken

Naomi Franken

Systemisch Coach & Opleider bij Spekkoek. Academy en Indisch Goud.

Masterclass: Sporen van Verplaatsing

Nicole van Leeuwen

Therapeut en Opleider bij Leve-therapie

Oprichter en docent bij Academie voor Psychodynamica

Masterclasses: Innerlijk Kindwerk, Rituelen en Inwijdingen

Muziektherapeut

Monique van Bruggen - Rufi

Ervaren PhD muziektherapeut en onderzoeker. Met veel ervaring in het werken met Indische / Molukse ouderen, trauma en psychische problematiek. Tevens docent bij ArtEZ University of the Arts

Logo

Jouw foto hier?

Wij staan open voor experts van buitenaf die onze klanten/studenten verdieping kunnen bieden in het verlengde van Systemisch Werk

Kennismaken met ons?

Opzoek naar de basisopleiding Systemisch werk & Opstellingen?

De 'Opleidingsjaar Systemisch Werk & Opstellingen' is een grondige opleiding in systemisch werk en opstellingen, verdeeld over negen blokken. Elke module bestaat uit twee lesdagen waarin we jou zullen onderdompelen in de verschillende aspecten van systemisch werk: van fundamentele principes tot complexe dynamieken en patronen. Van het theoretische kader tot praktische toepassing. Je leert fenomenologisch werk, systemische coaching, en diverse vormen van opstellingen. Je verkent diepe onderwerpen zoals familie en relatie dynamieken, migratie-effecten, en de delicate balans tussen daders en slachtoffers binnen systemen. In de opleiding werk je toe naar praktijkgerichte sessies waarin je zelf opstellingen begeleidt, je leerproces integreert en je groei als begeleider bekrachtigt. Na het afsluitende examen blok ontvang je bij succesvolle afronding jouw certificaat. Deze opleiding zal je voorzien van de inzichten, technieken en vertrouwen om je werk naar een hoger niveau te tillen.