Spekkoek. Academy

De schatten tussen alle lagen

Missie

Bij Spekkoek. Academy begeleiden en inspireren we studenten en professionals op hun reis van persoonlijke transformatie, professionele groei en transculturele bewustwording. We bieden een innovatieve opleiding in systemisch werk en familieopstellingen, waarbij kunst, expressie en transcultureel bewustzijn samenkomen. Ons doel is om bezielde professionals te vormen die de veelzijdige lagen van systemisch werk en opstellingen - zowel de lichte als de donkere - durven te verkennen. Dit stelt hen in staat een dieper begrip van zichzelf, anderen en onze multiculturele maatschappij te ontwikkelen. We verbinden studenten en professionals met hun unieke kracht en potentieel, en moedigen hen aan om hun verworven kennis en vaardigheden op hun eigen manier in te zetten en te delen, zodat zij een positieve impact kunnen creëren in onze gemeenschappen en maatschappij.

Visie

Onze visie bij Spekkoek Academy is om een vooruitstrevend en inclusief veld van systemisch werk te creëren, waarbij kunst, expressie en transcultureel systemisch bewustzijn centraal staan. We streven ernaar om professionals op te leiden die deze disciplines vakkundig weten te integreren en toe te passen in hun werk. 

Systemisch werk heeft het potentieel om verbindend, helend, transformerend en verzoenend te zijn, niet alleen voor individuen en families, maar ook voor hele gemeenschappen en het collectief. We willen meer mensen bewust maken van de kracht van systemisch werk en hoe het kan bijdragen aan het begrijpen van complexe problemen en het bevorderen van welzijn op verschillende niveaus.

Door kunst te gebruiken als een medium voor expressie en heling, en door een diep begrip van culturele dynamieken te bevorderen, willen we nieuwe paden banen voor therapie en begeleiding. 

Onze afgestudeerden zullen de pioniers zijn van een benadering die niet alleen systemische principes hanteert, maar deze ook verrijkt met creativiteit en culturele sensitiviteit. Zo werken we samen aan een toekomst waarin systemisch werk bijdraagt aan de heling en groei van individuen en gemeenschappen, met respect en achting voor al onze culturele achtergronden. 

Opleiders Spekkoek Academy Leon en Naomi

Over Léon en Naomi

Léon Kempees

Léon Kempees is mede-oprichter en hoofdopleider van de Spekkoek Academy. Zijn passie ligt in het trainen en opleiden van mensen in systemisch werk en opstellingen. Hij heeft daarbij een unieke benadering die diepgang en eenvoud combineert. Een benadering waarin hij vaak klein begint en de opstelling zich stap voor stap laat  ontvouwen. Daarnaast hanteert hij diverse methoden en technieken, waaronder kunst en expressie, om de effectiviteit van zijn trainingen te verbeteren..

Léon staat bekend om zijn vermogen om op diepe lagen te werken, terwijl hij de complexiteit begrijpelijk houdt. Hij is bedreven in het teweegbrengen van diepgaande transformaties bij mensen. Bovendien is hij een bruggenbouwer die zich inzet voor het tot stand brengen van verbindingen tussen verschillende culturen en tussen de reguliere en aanvullende zorg.

In zijn rol als hoofdopleider van de Spekkoek Academy heeft Léon als doel een netwerk van alumni te creëren om het systemisch werk verder te verspreiden en te ontwikkelen. Hij ambieert om de academy te laten groeien tot een toonaangevend instituut dat de waarde van systemisch werk bevordert in diverse contexten. Léon heet iedereen van harte welkom om samen met hem deze reis te maken! 

"Bij Spekkoek Academy geloven we dat jouw succes ons succes is."


Naomi Franken

Naomi Franken vond haar roeping in systemisch werk, poëzie en (bewegings)theater. In haar rol als opleider bij de Spekkoek Academy voor transcultureel Systemisch Werk en Opstellingen, streeft ze ernaar anderen te inspireren om hun volledige potentieel te benutten door de juiste plek in hun systeem in te nemen. Ze gelooft dat wanneer we niet gebonden zijn aan het lot van onze voorouders, maar in plaats daarvan verbonden zijn met onze oorsprong, we meer van onze eigen potentie en levenskracht kunnen benutten. Daardoor kunnen we in het hier en nu belichaamd aanwezig zijn en onze eigen beweging volgen. Ze wil haar studenten een stevige basis van kennis en vaardigheden bieden, zodat ze hun eigen weg en stijl binnen het systemisch werk kunnen ontwikkelen.

Net als Léon, benadrukt Naomi in haar aanpak als coach en trainer zowel de focus op het systemische werk als de integratie van kunst en expressie. Tijdens de opleiding maken we daarom gebruik van illustraties uit de Spekkoek Kaartenset en van poëzie om de begrippen en thema's van systemisch-fenomenologisch werk te verduidelijken en te verdiepen.

Een veilige en ondersteunende leeromgeving staat centraal in Naomi's aanpak binnen de opleiding, waar studenten de vrijheid hebben om het veld van systemisch werk te verkennen en zich te ontwikkelen tot volwaardige systemische professionals.